Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Котиківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25768297) був реорганізований і увійшов до складу Городенківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Котиківка прокладає курс на співпрацю із знаменитим Карпатським селом.

Нову сторінку в історії розвитку села Котиківка розпочав писати цієї весни сільський голова Іван Вережак.  

5 березня  2018 року він відвідав з робочим візитом мальовниче карпатське село Яворів, де пройшло дитинство братів Окуневських – Теофіла та Ярослава. Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про партнерство у культурній та соціально-економічній сфері між громадами. Підписантом зі сторони Яворівської сільської ради був нещодавно (1,5 року тому) обраний сільський голова Валерій Коцелівський.

Дата вибрана не випадково, адже саме цього дня 158 років тому народився Ярослав Окуневський – єдиний українець, який зміг зробити в Австро-Угорському воєнно-морському флоті неймовірно успішну кар’єру та дослужитись до чину адмірала.

Вшанування такої дати стало нагодою для початку діалогу між двома селами. Валерій Дмитрович провів історичний екскурс, розширивши горизонти відомостей про родину Окуневських та Кобринських, з роду яких якраз і походила мати Ярослава та Теофіла і була дочкою місцевого протоієрея Івана Кобринського.

Після відвідин родинних гробівців на місцевому кладовищі, сільський голова Яворова продовжив екскурсію до дерев’яної школи, спорудженої за сприяння Іполита Окуневського – батька Ярослава та Теофіла. Крім того, дорога, котра сполучає Косів і Верховину (як казали колись Жєб’є ) та проходить через село Яворів з’явилась тільки завдяки наполегливості того ж таки батька братів Окуневських. Саме він домігся у австрійського керівництва її прокладання.

Говорили і про проблеми та виклики, які стоять перед обома селами: трудова міграція на фоні відсутності робочих місць, повільні темпи розвитку інфраструктури, внутрішньополітичні геополітичні турбулентності в країні, економічні потрясіння, що негативно відбиваються на  процесі розвитку територій.

Але, вже під завершення розмови вирішили, все ж, зосередитись на позитиві та шляхах подолання кризових явищ. Тому, у фарватері концепцій, закладених у Меморандумі про партнерство між сільськими громадами, яке ініціював Іван Вережак, вирішили розпочати співпрацю з розвитку на взаємовигідних умовах туристичної галузі: так званий «обмін туристами» та розробка веломаршруту із відповідною інфраструктурою.

 Крім того, розпочали роботу з організації перших культурно-масових та спортивних заходів за участі мешканців обох сіл. Обоє голів очікують, що вже цієї весни перші паростки цієї співпраці окріпнуть та дадуть плідні результати для обох сторін.

Після повернення на терени Городенківщини сільський голова відвідав міське кладовище по вул. Богуна, де в родинному склепі знайшли свій спочинок Ярослав та Теофіл Окуневські. 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *